Ce este Microneedling-ul?
VIDEO
Tratamanetul facial Microneedling este procedura de rejuvenare-regenerare a pielii minim invazivă, care implică utilizarea unui dispozitiv medical, de forma unui stilou cu microace de unică folosintă. Acest dispozitiv numit DERMA-PEN, este cel mai rapid sistem de ultimă generatie cu care se efectuează tratamentele de Microneedling sau Mezoterapia Fractionată.
Cum functionează aparatul de Microneedling?
Dispozitivul de Microneedling execută micro-perforatii controlate ale pielii, la adancimi diferite, pentru a stimula formarea de noi straturi de colagen si elastină in piele, proces numit inductie de colagen sau neocolageneză.
Este primul instrument avansat pentru „tratamentul fractionat” – intinde, ridică si reintinereste pielea.
Tratamentul cu Microneedling este unul sigur si eficient, iar in cadrul acestuia se pot folosi ace de tratament nano, cu 12, 36 sau 42 microace verticale, sterile, detasabile si de unică folosintă.
Cu cat numărul de ace este mai mare, cu atat capacitatea de stimulare a colagenului e mai crescută, iar minimul de disconfort simtit este relativ acelasi, indiferent de numărul de microace utilizate.
Aparatul de Microneedling execută mii de micro-intepături controlate in derm, avand un puternic efect de reintinerire asupra fibrelor de colagen si elastină, atat prin actiunea mecanică, cat si prin introducerea substantelor active direct in straturile profunde ale pielii prin intermediul canalelor/micro-inciziilor create.
Cum actionează Microneedling-ul asupra pielii?
Mezoterapia cu ace actionează asupra primelor 2 straturi ale pielii, epidermul – la exterior si dermul – stratul profund al pielii.
Pentru un tratament eficient a diverselor conditii ale pielii trebuie sa ajungem in derm.
Micro-injectorul utilizat are ace fine ce penetrează controlat epidermul, in acest fel avem acces direct la derm, unde isi au originea diversele probleme ale pielii.
Tratamentul cu microace se bazează pe mecanismele de auto-vindecare ale organismului.
Corpul reactionează la introducerea acelor la fel cum ar reactiona la orice alt obiect ascutit ce penetrează pielea. Diferenta este dată de dimensiunea obiectului – fiind vorba in acest caz de microace.
Introducerea de ace chirurgicale foarte mici este simtită de nervii receptori ai pielii ca un stimul al leziunii.
Acele sunt atat de fine si subtiri, incat rănirea tesutului este foarte putin probabilă.
Cu toate acestea, acest „stimul nervos” are ca tinta un proces de vindecare in cascadă.
Celulele din piele eliberează semnale de crestere catre celulele nediferentiate, după intepare.
Efectul este răspandirea de noi celule. Acestea inchid rana, transformandu-se automat in fibre de colagen, dar creează si fibre capilare care ajută la circulatia sangelui.
Ce rol au cocktail-urile medicale folosite la Microneedling?
Impreună cu microacele, in cadrul tratamentului se folosesc intotdeauna si substante active prezente in cocktail-urile de puritate medicală Toskani.
Micro-injectorul creează micro-incizii in piele atat cat este suficient pentru a stimula producerea de colagen si elastină. Micro-canalele rezultate ajută, de asemenea, la infuzarea de cocktail-uri avand la baza substante de puritate medicală, pentru o mai bună penetrare a acestora si cresterea eficacitatii.
Multe studii clinice au aratat ca absorbtia cocktail-urilor de puritate medicală este imbunatatită de pana la 3000 de de ori, dacă acestea sunt aplicate cu ajutorul Microneedling-ului, comparativ cu metoda de aplicare topică.
Tratamentul cu Microneedling penetrează straturile superioare ale pielii, ajută la refacerea echilibrului natural al pielii, reface activitatea celulară si conferă un aspect sănătos. Rezultatul este o piele care radiază de sănătate, tonifiată si frumoasă.
Tratamentul de Microneedling este dureros?
Terapia cu microace este un tratament non-ablativ (bland) al pielii, adică tratează straturile profunde ale pielii fără a indepărta stratul superficial ca in cazul laserului sau peelingului chimic. Disconfortul este minim, se aplică anestezie locală cu crema anestezică.
In plus, acele vibrează si acest lucru ajuta la diminuarea senzatiilor neplăcute din timpul tratamentului. Recuperarea este rapidă, iar rezultatele sunt comparabile cu cele ale tratamentelor laser.
Care sunt avantajele si beneficiile tratamentului cu microace?
Tratamentul cu microace realizat cu Micro-injectorul prezintă anumite avantaje fată de tratamentele cu laser sau peeling chimic medical, astfel ca tratamentul nu afectează epidermul (stratul superficial al pielii) precum in cazul celui cu laser sau peelingului chimic medical, timpul de refacere este minim comparativ cu cel din urmă procedurii ablative cu laser, iar tratamentul este mai putin costisitor comparativ cu laserul,
Nu are efecte secundare nedorite.
Adancimea de penetrare a microacelor se controlează foarte usor (0 – 2,5mm).
Perioada de vindecare este scurta.Roseata va persista de la cateva ore pană la cateva zile, depinde de adancimea cu care se lucrează.
Se reface conditia generala a pielii prin regenerarea cutanată intensă.
Penetrare excelentă si in profunzime a substantelor medicale.
Pe ce zone se poate efectua Microneedling-ul?
Mezoterapia fractionata este recomandată tuturor tipurilor de piele si poate fi folosită cu succes pe intreg corpul: fată, gat, decolteu, maini, cearcane sau zone extinse de pe corp, in cazul vergeturilor si a pielii lipsite de tonus, etc. Tratamentul poate fi aplicat si la nivelul zonelor mai sensibile, conturul ochilor, al nasului si al buzelor.
In cat timp apar rezultatele tratamentului cu microace?
Rezultatele se observă la cateva zile, maxim o saptamană de la efectuarea tratamentului, efectul maxim apare in general la 6-8 săptămani dupa tratament, iar procesul de imbunătătire continuă pentru mai mult timp.
Tratamentul prin Microneedling contribuie la cresterea in volum si ingrosarea pielii, rezultatul fiind unul de intinerire vizibilă, netezirea ridurilor fine, diminuarea cicatricilor, cresterea elasticitatii si imbunatatirea texturii pielii.
Cat dureaza un tratament cu microace?
Durata fiecarei sedinte de Microneedling este aproximativ 60 minute.
După demachierea si dezinfectarea pielii, se aplică pe zonele de tratament crema anestezică si folie pentru instalarea rapidă a efectului anestezic.
După 20-30 minute se indepartează crema anestezică (tenul este usor amortit) si se incepe procedura, executand treceri specifice zonei de tratament cu ajutorul Micro-injectorului.
Totodată, se administrează substante active din cocktail-urile medicale Toskani, specifice tratamentului stabilit.
Dupa procedura se aplică obligatoriu cremă cu protectie solară.
Cum va arata pielea după tratamentul cu Microneedling?
Imediat după procedura, zona tratată este inflamată, iritată si rosie, iar reactiile pot persistă de la cateva ore pană la 2-3 zile (chiar si mai mult pentru persoanele sensibile), in functie de gradul de sensibilitate al fiecarei persoane.
Cele mai multe persoane vor experimenta roseata si umflare usoară intr-un mod similar cu arsurile solare timp de 6-48 de ore si de asemenea, pot exista puncte minime de sangerare.
Acest lucru este normal sa se intample si este de dorit, făcand parte din etapele tratamentului.
Reactia inflamatorie a pielii este extrem de scurtă si se modifică in mod semnificativ in termen de ore, de la roseată la roz.
Ulterior, pielea se calmează, devine uscată, apare descuamarea (o usoară exfoliere a pielii).
Intrucat micro-injectiile produse de microace se inchid in 2-3 ore dupa procedura, este permis machiajul a doua zi. Intr-o saptamană vei observa ca pielea este mai fină si mai luminoasă, iar ridurile si cicatricile sunt micsorate vizibil. Efectele definitive apar la 2-3 luni de la procedură.
Ce trebuie sa fac după tratamentul cu Microneedling?
Este absolut obligatoriu sa eviti expunerea directă la soare, timp de o saptamană dupa tratament.
De asemenea, este obligatoriu sa aplici zilnic crema cu factor de protectie solară SPF 30 PA+++ Unique 13 Hour Protection Formula si produse dermato-cosmetice cu factori de crestere epidermali cu formule de substante nano-incapsulate, special create pentru a fi aplicate dupa aceste tipuri de tratamente faciale.
Orice cremă sau tratament vei aplica pe zona tratată imediat după mezoterapia fractionată, va patrunde profund in piele si va avea actiune mult mai puternică, de aceea se recomandă ca persoanele care folosesc Retin-A sa NU il folosească in zilele in care se efectuează tratamentul cu Microneedling.
Dozele mari de vitamina A pot fi toxice!
Dupa o saptamană de la tratament, tenul revine la normal, nu mai este iritat sau descuamat, nu ramane sensibil in urma procedurii.
Care sunt contraindicatiile tratamentul cu Microneedling?
Contraindicatii: sarcina si alaptarea, persoanele ce au tendinta de a forma cicatrici cheloide sau hipertrofice, infectii sau inflamatii ale zonei care trebuie tratată, afectiuni sau herpes in zona de tratament, boli cutanate cronice, patologii in coagularea sangelui, tratamente cu anticoagulante, vindecare intarziată, malignitati cutanate, tratament cu Izotretinoin in ultimele 3 luni, Retin-A, Roaccutane.